top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNatascha Hauer

Aandacht in plaats van bergen cadeaus


Ik kan je zeggen dat de confetti-lol en de honger naar taart er dan wel een beetje afgaat hoor.

Afgelopen weekend was Medium, mijn middelste, jarig. Ze werd 12. God wat een leuk kind is dat. Ze heeft humor, ze heeft een hart zo groot als Jupiter en ze is nog slim ook. Ze werd in Brazilië geboren en werd een verjaardagscadeau voor mijn moeder. Yep, mijn dochter én mijn moeder zijn op dezelfde dag jarig. En eigenlijk had ook ik op die dag geboren moeten worden, 48 jaar geleden. Maar he,….hoe klein ik was, ik voorzag een hoop gedoe in de toekomst door met drie tegelijk onze verjaardagen te vieren en besloot dat ik degene zou worden, de generatie in dit rijtje, die z’n eigen verjaardag koos. Én als ik mijn geboortedag niet op 19 september had gekozen, zou ik nooit op 19-09-1991 negentien zijn geworden. Toch jammer, want hoe cool is dat?!

Vanaf eind juli tot aan mijn verjaardag hebben wij een diarree aan verjaardagen. Ook Small en Large zijn deze periode jarig. Alle drie de meiden binnen 7 weken jarig. Een brei aan feestjes, cadeaus en ballonnen. En dat ook nog allemaal in en rond de zomervakantie. Ik kan je zeggen dat de confetti-lol en de honger naar taart er dan wel een beetje afgaat hoor.

Dit jaar, door de strijd tegen Corona, geen grote partijen or whatsoever, maar plukjes mensen verspreid over de dag. Best vermoeiend om vanaf 10 uur in de ochtend tot 22.00 uur ‘s avonds verjaardagsvisite te hebben maar je krijgt er wel heel veel voor terug. Namelijk echte gesprekken en aandacht voor elkaar. Heel fijn om de familie – daar hebben we de verjaardagsvisite dit jaar tot beperkt – weer eens echt te spreken.

Voor de kinderen jammer dat er geen hordes mensen over de vloer kwamen met hordes cadeaus (want laten we eerlijk zijn: daar gaat het hen natuurlijk om). Begrijp me niet verkeerd hoor, ze mogen niet klagen. De familie beloont ze altijd rijkelijk voor het feit dat ze het weer een jaar bij ons hebben uitgehouden. Maar een feestje met iedereen erbij, (te) veel cadeaus en te veel eten en drinken is natuurlijk superleuk. Dat doen we volgend jaar hopelijk weer!

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Katstreek

Gedist!

Comentários


bottom of page