top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNatascha Hauer

El Panko

Bijgewerkt op: 30 jun.

Grote zakken waren het. En daar moest ik er dan 4 van hebben? Om 5 kabeljauwtjes mee te bedekken?

Ik had een nieuw recept gevonden. In een heel leuk boek: de snelle bakplaat, 75 makkelijke recepten uit de oven. Ik hou van snel, ik hou van alles in één pan of op één plaat mieteren en bovenal hou ik van makkelijk. Dus dat boek, dat was wel iets voor mij. De ingrediënten leken ook allemaal redelijk haalbaar en gewoon te koop bij de supermarkt. Ik hoefde er niet voor over de markt te struinen, in toko’s te zoeken of naar speciaalzaken. Behalve dat ene dingetje bij dat receptje dat er verder toch echt makkelijk uitzag. ‘El Panko’. Waar haal ik dat nou vandaan?


‘4 grote el panko of wit broodkruim’ stond er. Kennelijk is El Panko dus een speciaal soort broodkruim, dacht ik. Uit het recept leidde ik af dat ik er de kabeljauw, ingesmeerd met pesto, mee moest bestrooien. Zou dat niet gewoon met paneermeel kunnen? Dat is toch broodkruim? Dat had ik gewoon in huis.


Netjes aan het recept houden

Maar he, ik was hier met een bijzonder recept bezig – want uit een kookboek – dus laat ik mij houden aan de spelregels. Ik ging wel eens even bij de Appie op zoek naar dat speciale broodkruim.

Ik vond natuurlijk niets. Wist ook niet waar ik zoeken moest. Dus vroeg ik een 16 jarige jongen – waarvan ik natuurlijk wel wist dat ook hij niet zou weten waar de El Panko zou moeten zijn maar ik wilde niet langer alleen zoeken. De jongen en ik, we vonden het na lang zoeken bij de Aziatische spulletjes: de zakjes Panko. Ok, het was geen El Panko maar gewoon Panko, maar het zou wel goed zijn. Grote zakken waren het. En daar moest ik er dan 4 van hebben? Om 5 kabeljauwtjes mee te bedekken? Ik besloot dat twee zakken toch ook wel zou volstaan.


Thuis ging ik aan de slag. Ik had alles, zelfs die bijzondere paneermeel - die er heel saai uitzag trouwens. Toen ik zag dat ik twee ‘el’ olijfolie moest gebruiken begon er iets bij me te dagen met betrekking tot die Panko. Die gewoon Panko heet, zonder ‘El’ ……

We eten het recept nog geregeld en noemen het uiteraard….El Panko!
102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page