top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNatascha Hauer

Septemberlicht

Bijgewerkt op: 15 sep. 2020

Sarcasme is hier in huis een groot - en waardevol - goed.

Ik kan bloedirritant enthousiast zijn. Ik weet dat zelf heus wel. Als iets mij heel blij maakt dan benoem ik dat het liefst 100 keer. Meestal gebeurt dat bij hele triviale dingen. Zoals ‘het septemberlicht’ Ik ben dol op september, want het licht is dan zo mooi. Het zonlicht heeft in september iets magisch. Niet zo fel (en heet!) als in juli of augustus, maar wat flauwtjes. Zo van ‘he, ik ben er heus nog wel’ en dat voelt juist zo lekker en is zo ontzettend mooi. Ik benoem dat dagelijks meerdere malen tegen mijn man. Zijn reactie is dan vaak iets in de trant van "goh, vind je dat? Dat wist ik niet. Waarom uit je je niet wat meer?!". Sarcasme is hier in huis een groot - en waardevol - goed.

Ik ben niet zo dol op de zomer. April en mei daarentegen zijn fantastisch. Het geeft zoveel vooruitzicht. De dagen worden weer langer, we hebben nog máánden van licht en buiten zijn te gaan. De blaadjes worden steeds groener, groter en knapperiger. Er ligt zoveel verwachting in april en mei. Heerlijk. Als ik een hondje was, zou ik april en mei al kwispelend doorbrengen.

En dan komen juli en augustus. Tja…daarin moet het allemaal gebeuren. Dat is Zomer, met de hoofdletter Z. De blaadjes zijn op z’n groenst, de lucht op z’n blauwst en de zon op z’n felst en, met een beetje pech, op z’n heetst. Geen verwachting, geen terugblik, nee echt het moment waarop het op zijn best moet zijn. En dat voelt op een of andere manier heel ‘dwingend’. Daarbij heb ik er echt een bloedhekel aan als het warmer is dan 23 graden, dus nee, juli en augustus zijn niet echt mijn ding.

En dan komt september. De blaadjes aan de bomen vergelen al een beetje, de kaarsjes kunnen s avonds weer aan, opstaan wordt weer wat moeilijker want kouder en donkerder. En het licht, dat is zo mooi. September mooi. Bescheidener.

September, einde zomer. Maar met een beetje geluk begin van de Indian Summer. Want als het dán opeens 2 dagen 28 graden is, dan is dat fantastisch! Dat is een onverwachts cadeautje. En het licht is dan zo mooi. Zo ontzettend mooi!


Sorry.

129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Katstreek

Gedist!

コメント


bottom of page