top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNatascha Hauer

Vandaag is (geen) rood

Bijgewerkt op: 30 jun.


Laat ik nou echt een gruwelijke hekel, een enorme aversie, een haat-haat verhouding hebben met de kleur rood.

Gisteren was de eerste dag van mijn cursus ‘Interieurjournalistiek’. Een samenwerking van Elle decoration en Fontys opleidingen. Het kwam in de zomervakantie zomaar op mijn pad en ik dacht direct “dit moet ik doen”. Want alles staat open de komende maanden en ik

ben dol op interieur. Niet alleen op mijn eigen interieur, dat ik heel goed gelukt vindt, maar gewoon, ‘interieur’ in general. Ik vind het leuk om met interieurinrichting bezig te zijn.

Reizen en interieur, het zijn de twee onderwerpen waar ik graag over lees, het internet over afstruin en die mijn hart harder doen kloppen.

Het zal je niet verbazen dat ik schrijven ook wel leuk vind ;) Ik heb jarenlang voor de baas geschreven over het merkenrecht. Toen ik besloot om mijn werkende leven een andere invulling te gaan geven, was ‘iets met schrijven’ dan ook een logische gedachte. Schrijven was tenslotte al mijn werk.

Schrijven over iets dat ik echt heel leuk vind, is natuurlijk te gek. Over reizen doe ik dat al op spots-and-spaces.com en @spotsandspaces. En met deze cursus ga ik over mijn andere favoriete onderwerp schrijven; interieur. Hoe leuk is dat! En nu snap ik echt wel dat ‘journalistiek’ meer is dan alleen letters op het scherm tikken. En daarom lijkt deze cursus me juist zo leuk. Omdat het zoveel breder is.

Daarbij zal ik vast en zeker nieuwe contacten leggen en hopelijk geïnspireerd worden in mijn ontdekkingstocht naar een nieuw werkend leven.

En was het leuk, die eerste cursusavond? En of. Leuk, inspirerend, nieuw, interessant, enerverend. Ik denk dat ik hier de komende maanden nog heel veel ga leren en plezier uit ga halen. Het enige dat ik echt shocking vond is om te horen dat de trendkleur ‘rood’ is. Laat ik nou echt een gruwelijke hekel, een enorme aversie, een haat-haat verhouding hebben met de kleur rood. Ik heb niets roods in huis (nou ja, alleen met kerst dan wel van die rode bessentakken in een vaas) en dat wil ik heel graag zo houden. Ik neem alles aan in deze cursus maar wat betreft dat rood, doe ik gewoon of ik het niet gehoord heb.


Ps. we kregen het verzoek om het nieuwste exemplaar van de Elle Decoration nog even niet met de wereld te delen. Dat doen ze uiteraard graag zelf eerst.

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page