top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNatascha Hauer

Twee maanden later

Bijgewerkt op: 1 nov. 2020

Energie is net als geld, je kan het maar één keer uitgeven.

Valkuilen, talenten, interesses, kwaliteiten, vaardigheden; het zijn termen die regelmatig besproken worden nu ik heel bewust aan het uitzoeken ben wat ik mijn verdere werkende leven wil gaan doen.

Mijn voornemen was om vanaf 1 september veel te gaan ‘koffiedrinken’. Ik zag het al voor me, afspreken in een leuk tentje – domper: #lockdown – waar ik op mijn gemak naartoe zou fietsen of lopen (want, alle tijd van de wereld) en babbelen. Want dat kan ik goed, babbelen. En luisteren, naar de ideeën en gedachten van anderen en mij laten inspireren. Alles in me opnemen, als een spons. Na mijn hele werkende leven in één branche te hebben gewerkt en twee verschillende functies te hebben vervuld, is het wel eens goed om te horen wat er nog meer te doen is. Ik heb namelijk echt geen benul. Ik ben benieuwd waar andere mensen, buiten het wereldje waarin ik zo lang heb gezeten, mee bezig zijn. Wat ze beweegt, wat er speelt en of ik daar iets voor mezelf mee zou kunnen. En willen.

Niet dat het mij aan inspiratie ontbreekt hoor. Not at all. Ik heb ideeën in overvloed, misschien wel een beetje te veel. Het maakt dat ik vanaf dag één van mijn werkvrije leven met te veel projectjes ben gestart en daar nu al mijn energie in steek. En energie is net als geld, je kan het maar één keer uitgeven.

De afgelopen tijd ging ik heel erg de diepte in bij de projecten waar ik nu mee bezig ben en dat kost heel veel tijd. Bijna al mijn tijd. Terwijl ik nog helemaal niet zeker weet of dit het wel is, wat mij blij gaat maken en mij voldoening zal geven. Het pad dat ik nu ingeslagen ben, is op de langere termijn misschien wel helemaal niet het juiste. Het voelt een beetje alsof ik de plintjes aan het verven ben van een huis waarvan ik nog niet weet of dit het beste huis voor mij is. En…, wil ik eigenlijk überhaupt wel een huis? Of is een boot of caravan ook leuk? Snap je?!

‘Om het hoekje kijken’, dat is wat ik moet doen. Even terug naar dat kruispunt waarop ik stond toen ik mijn vaste werk verliet. En dan vooral nog wat andere afslagen nemen. Eens kijken wat dat te bieden heeft.

De afgelopen twee maanden heeft al heel wat inzichten opgeleverd. Wat mijn drijfveer is, wat mijn comfortzone is – en ook wat dat vooral niet is - en wat mijn talenten en valkuilen zijn. Dat soort belangrijke gedachten in mijn zoektocht worden stapje voor stapje duidelijk. Een begin is gemaakt. En nu niet te ongeduldig zijn…

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Katstreek

Gedist!

Comentários


bottom of page