top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNatascha Hauer

Snotzooi!

Bijgewerkt op: 4 okt. 2020


Dikke vette helemaal niet! De dag gaat er heel anders uitzien. Drie kids in da house. Niks niet eigen tijd, niks niet serene rust in huis.

Week 2 van mijn corporate-loze leven. Gisteravond had ik een visioentje over mijn rustige maandag. Rustig in de zin van stilte in huis en eigen tijd bepalen. En alleen zijn. Dat vooral. De zon zou schijnen, ik zou weer een van fijne 10days joggingbroeken – ja ik zit dan wel thuis in joggingbroek maar wel in stijl hè! – aantrekken en in alle rust keihard gaan knallen. H E E R L I J K!

Ik beloofde mezelf dat ik minder zou opjutten en daardoor gestructureerder zou kunnen werken. Niet zoals vorige week als een pollo sin cabeza door het huis banjeren om eind van de week terug te kijken op een hele andere week dan dat ik mij had voorgesteld.

Dikke vette helemaal niet! De dag gaat er heel anders uitzien. Ik was even vergeten dat Medium en Large een thuiswerkschooldag hebben in verband met ‘inspiratiedag voor de leraren’. Small was al een paar dagen aan het snotteren en zo ook nog vanmorgen. Niet naar school dus, dat zijn de richtlijnen. Drie kids in da house. Niks niet eigen tijd, niks niet serene rust in huis.

In plaats daarvan mailen met leraren omdat Medium leermiddelen miste, ruzies tussen twee van de drie zussen proberen te sussen en Small, die geen instructies voor schoolwerk heeft want officieel ‘ziekgemeld’, opdrachtjes geven zodat ik even aan mijn eigen dingen toe kan komen. Daarbij beloofd dat we straks gaan shoppen. Tja, dan maar het beste uit de dag halen hè.

Dat wordt wat de komende maanden; Small heeft huisstofmijtallergie en is best heel vaak – om niet te zeggen bijna altijd – verkouden. Ik vrees dat dit niet de laatste keer is dat ze niet naar school mag. Voor haar ook maar een fancy comfort setje van 10days aanschaffen dan.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Katstreek

Gedist!

Comments


bottom of page